Onderzoek naar Hart- en vaatziekten in Limburg

Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland. Ieder jaar worden er ongeveer 300.000 mensen na een hartinfarct, beroerte of andere hart- of vaatziekte in het ziekenhuis opgenomen. En elk jaar overlijden er meer dan 50.000 mensen aan de gevolgen van deze aandoeningen. Dat is een derde van het totaal aantal mensen dat in Nederland overlijdt.

Hart en vaat onderzoekfonds Limburg maakt zich sterk voor medisch-wetenschappelijk onderzoek in het Maastricht UMC+ en de Limburgse partnerziekenhuizen . 

Health Foundation Limburg en Maastricht UMC+ hebben hun krachten gebundeld in de strijd tegen hart- en vaatziekten. Onder de naam Hart en vaat onderzoekfonds Limburg zetten de twee organisaties zich in om meer aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten en het belang van meer geld voor onderzoek. Onderzoek dat levens beter maakt, onderzoek dat levens redt. Met uw financiële steun aan Hart en vaat onderzoekfonds Limburg steunt u de generaties van nu en morgen.

Voor meer informatie over onze organisatie en de onderzoeken die we ondersteunen bij 'projecten' of ga naar https://www.hartenvaatonderzoekfondslimburg.nl/onderzoek

 

Start een actie voor een project

Doneer aan een project

Doe mee aan Loop met je dokter op 2 oktober!

Lees meer Lees minder

3e online Hart & Vaat café weer succesvol

05-02-2021 | 15:06

Met wederom een groot aantal online kijkers en cardioloog Bart Scheenstra uit het Maastricht UMC+ als onze speciale gastspreker, beleefden we op 19 januari wederom een zeer interessante, informatieve en leerzame online lotgenotencontactavond met als thema: 'Revalidatie vóór en ná een hartprobleem'. 

Was u deze avond niet in de gelegenheid om te kijken? Geen probleem; klik hier om de uitzending terug te kijken en leer alsnog over de mogelijkheden die een wachttijd voor een operatie kan bieden. 

Een speciaal woord van dank aan Bart Scheenstra die ons meenam op een reis vanaf het ontstaan van een hartprobleem naar een revalidatie vóór en ná een ingreep. Tevens dank aan iedereen die deze online editie mogelijk hebben gemaakt!

 

Lees meer | Bekijk alle