Onderzoek naar Hart- en vaatziekten in Limburg

Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland. Ieder jaar worden er ongeveer 300.000 mensen na een hartinfarct, beroerte of andere hart- of vaatziekte in het ziekenhuis opgenomen. En elk jaar overlijden er meer dan 50.000 mensen aan de gevolgen van deze aandoeningen. Dat is een derde van het totaal aantal mensen dat in Nederland overlijdt.

Hart en vaat onderzoekfonds Limburg maakt zich sterk voor medisch-wetenschappelijk onderzoek in het Maastricht UMC+ en de Limburgse partnerziekenhuizen . 

Health Foundation Limburg en Maastricht UMC+ hebben hun krachten gebundeld in de strijd tegen hart- en vaatziekten. Onder de naam Hart en vaat onderzoekfonds Limburg zetten de twee organisaties zich in om meer aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten en het belang van meer geld voor onderzoek. Onderzoek dat levens beter maakt, onderzoek dat levens redt. Met uw financiële steun aan Hart en vaat onderzoekfonds Limburg steunt u de generaties van nu en morgen.

Voor meer informatie over onze organisatie en de onderzoeken die we ondersteunen bij 'projecten' of ga naar https://www.hartenvaatonderzoekfondslimburg.nl/onderzoek

 

Start een actie voor een project

Doneer aan een project

Loop met je dokter op 26 september

Lees meer Lees minder

Online RESCAR-Congres was een succes

30-06-2020 | 10:07

Het was een beetje spannend…..maar na een onlangs een succesvol online Hart & Vaat café te hebben georganiseerd, gingen we op zaterdag 6 juni jl. vol vertrouwen het allereerste online RESCAR congres in. Een congres dat in het teken stond van ‘Hart voor de vrouw’.

Uit het aantal aanmeldingen en de vragen die we ontvingen per mail, bleek dat ons gevoel goed was. Liever online samenkomen, dan ons jaarlijks RESCAR-congres zomaar overslaan. Er werd dan ook gekeken vanaf meer dan 150 computers, tablets en smartphones!

Wij zien u weliswaar niet, maar we kunnen u dus wel informeren en inspireren!

De onderzoeken van Prof. Marc Spaanderman, Patty Winkler en Jerremy Weerts brengen ons mooie nieuwe inzichten. Fijn dat we u deelgenoot konden maken van de kennis, de passie en het enthousiasme van deze wetenschappers!

Wilt u het congres alsnog bekijken: Online RESCAR-congres terugkijken

Lees meer | Bekijk alle