Onderzoek naar Hart- en vaatziekten in Limburg

Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland. Ieder jaar worden er ongeveer 300.000 mensen na een hartinfarct, beroerte of andere hart- of vaatziekte in het ziekenhuis opgenomen. En elk jaar overlijden er meer dan 50.000 mensen aan de gevolgen van deze aandoeningen. Dat is een derde van het totaal aantal mensen dat in Nederland overlijdt.

Hart en vaat onderzoekfonds Limburg maakt zich sterk voor medisch-wetenschappelijk onderzoek in het Maastricht UMC+ en de Limburgse partnerziekenhuizen . 

Health Foundation Limburg en Maastricht UMC+ hebben hun krachten gebundeld in de strijd tegen hart- en vaatziekten. Onder de naam Hart en vaat onderzoekfonds Limburg zetten de twee organisaties zich in om meer aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten en het belang van meer geld voor onderzoek. Onderzoek dat levens beter maakt, onderzoek dat levens redt. Met uw financiële steun aan Hart en vaat onderzoekfonds Limburg steunt u de generaties van nu en morgen.

Voor meer informatie over onze organisatie en de onderzoeken die we ondersteunen bij 'projecten' of ga naar https://www.hartenvaatonderzoekfondslimburg.nl/onderzoek

 

Start een actie voor een project

Doneer aan een project

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Op zaterdagmiddag 24 september trokken we voor de 14e keer met onze dokters de natuur in. We startten bij Kasteel Borgharen met twee prachtige wandelingen in en rond het mooie grensmaasgebied.  Er kon worden gekozen voor mooie routes met een afstand van 5 kilometer  of van 10 kilometer.   Jack Vinders deed ons weer uitgeleide met een lied en zijn bekende kwinkslagen. Deelnemers werden ontvangen met de opzwepende klanten van Sambaband Amistura, Wil Brands op de accordeon zat op de route en Laat en Zaat sloot de middag swingend af.  We werden natuurlijk voorzien van een gezond en lekker lunchpakket en na afloop kregen de deelnemers een goed gevulde goodie bag mee naar huis.  Ook de veiligheid werd natuurlijk niet vergeten; een medisch team van Dutch Medical Service was zichtbaar en waakzaam maar hoefde gelukkig niet in actie te komen. Last but not least; een prachtige opbrengst werd behaald! € 51.595,00. Klik hier voor de foto's van editie 2022 Houd deze website in de gaten voor de volgende editie in september 2023!  Bekijk hier de video van editie 2022:    Bekijk hier de video van editie 2021:  Nog steeds wordt een hoog aantal mensen in Limburg door een hart- of vaatziekte getroffen. Een zorgwekkend gegeven dat onze volle aandacht verdient. Artsen en onderzoekers van het Maastricht Hart+Vaat Centrum, artsen van Maastricht UMC+ en Zuyderland en huisartsen uit de regio strijden tegen dit ernstige probleem, maar hebben uw hulp hard nodig. Door deelname aan Loop met je dokter steunt u de strijd tegen hart- en vaatziekten in Limburg.

Eerste Harry Crijns Research Grant uitgereikt!

25-11-2021 | 17:02

Aan 5e jaar student Geneeskunde Sophie van de Walle. 

Uit 10 inzendingen selecteerde de adviesraad van Hart en vaat onderzoekfonds 3 kandidaten voor een pitch. Sophie bracht haar onderzoeksproject vol verve en heeft welverdiend gewonnen!

 

 

Lees meer | Bekijk alle